CAP D'ANY

01/01/2018

Lectura del llibre dels Nombres (Nm 6,22-27)

En aquells dies, el Senyor digu√© a Mois√®s: ¬ęDigues a Aharon i als seus fills: Bene√Įu el poble d'Israel amb aquestes paraules: ¬ďQue el Senyor et beneeixi i et guardi, que el Senyor et faci veure la claror de la seva mirada i s'apiadi de tu; que el Senyor giri cap a tu la mirada i et doni la pau.¬Ē Aix√≠ interposaran el meu nom a favor del poble d'Israel, i jo el beneir√©.¬Ľ

Salm responsorial [66,2-3.5.6 i 8 (R.: 2a)]

Que Déu s'apiadi de nosaltres i ens beneeixi, 
que ens faci veure la claror de la seva mirada.
La terra coneixerà els vostres designis,
i tots els pobles veuran la salvació. 

R. Que Déu s'apiadi de nosaltres i ens beneeixi. 

Que s'alegrin els pobles i cridin de goig. 
Vós regiu el món amb justícia, 
regiu les nacions amb rectitud 
i guieu els pobles de la terra. R. 

Que us llo√Įn les nacions,D√©u nostre,¬†
que us llo√Įn tots els pobles alhora.¬†
Que Déu ens beneeixi, 
i el venerin d'un cap a l'altre de la terra. R.

Lectura de la carta de sant Pau als cristians de Galàcia (Ga 4,4-7)

Germans, quan el temps arrib√† a la seva plenitud, D√©u envi√† el seu Fill, nascut d'una dona, nascut sota la Llei, per rescatar els qui vivien sota la Llei, perqu√® obtingu√©ssim ja la condici√≥ de fills. I la prova que som fills de D√©u √©s que l'Esperit del seu Fill que ell ha enviat crida en els nostres cors: ¬ęAbb√†, Pare!¬Ľ Per tant, ja no ets esclau, sin√≥ fill; i si ets fill, tamb√© ets hereu, per gr√†cia de D√©u.

Lectura de l'evangeli segons sant Lluc (Lc 2,16-21)

En aquell temps, els pastors anaren a Bet-L√®hem i trobaren Maria i Josep, amb el nen a la menjadora. Havent-ho vist amb els propis ulls, van contar el que els havien dit d'aquell infant, i tothom qui ho sentia es meravellava del que deien els pastors. Maria conservava aquests records en el seu cor i els meditava. Despr√©s els pastors se'n tornaren, glorificant D√©u i lloant-lo pel que havien vist i sentit; tot van trobar-ho com els ho havien anunciat. Passats vuit dies, quan hagueren de circumcidar-lo; li posaren el nom de Jes√ļs; era el nom que havia indicat l'√†ngel abans que el conceb√©s la seva mare.

Start typing and press Enter to search